Τα 10 βήματα για να κάψεις άμεσα το περιττό λίπος

22/03/2019 0 Σχόλια

 

Αν είσαι σαν τους περισσότερους ανθρώπους, τότε σίγουρα ανά διαστήματα σε πιάνει κρίση αυτοπεποίθησης. Ξέρεις πολύ καλά πως είναι αυτό το συναίσθημα. Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και αναρωτιέσαι γιατί αφέθηκες.

Ναι, το φαγητό είναι σίγουρα μια απόλαυση και μάλιστα μεγάλη. Αλλά έρχεται με συνέπειες, αν δεν είσαι προσεκτικός. Χωρίς αμφιβολία, το κάψιμο του περιττού λίπους είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

 

Χρειάζεται  θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή.

 

Μην απογοητεύεσαι τόσο εύκολα και μην τα παρατάς. Πήρες την απόφαση και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα 10 βασικά βήματα, για να πετύχεις τον στόχο σου και να νικήσεις την μάχη με το περιττό λίπος.

 

 

 • Βήμα 1ο  - Μείωσε τις θερμίδες

Για να χάσεις το περιττό λίπος, πρέπει να τρως λιγότερες θερμίδες, απ' όσες έχεις συνηθίσει το σώμα σου να καταναλώνει. Όταν μειώνεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, το σώμα σου αντιδρά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για να κάνει καύσεις. Και κάπως έτσι, οδηγείσαι στην καύση του περιττού λίπους.

 

 

 • Βήμα 2ο  - Πρόσεξε τους υδατάνθρακες

Οι ορμόνες σου και οι υδατάνθρακες, είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι.  Ο ιδανικός τρόπος για να χάσεις λίπος, είναι να προσέχεις την ποσότητα υδατανθράκων που καταναλώνεις. Αυτό γιατί οι υδατάνθρακες, αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία είναι μια ορμόνη, που αποθηκεύει λίπος στο σώμα.

Μείωσε τους υδατάνθρακες λοιπόν και θα ισορροπήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης. Έτσι θα οδηγηθείς σε καύση του περιττού λίπους.

 

 

 • Βήμα 3ο  - Αύξησε την πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι βασική για το χτίσιμο των μυών. Όταν προσπαθείς να κάψεις λίπος, η πρωτεΐνη θα γίνει ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος. Όχι μόνο σε βοηθάει στο μυϊκό χτίσιμο, αλλά παράλληλα, αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού σου.

Το σώμα καταναλώνει περισσότερες θερμίδες, όταν επεξεργάζεται την πρωτεΐνη και αυτός είναι ο κύριος λόγος, που οι περισσότερες δίαιτες, περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες από αυτή.

Στο κατάστημά μας θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από πιστοποιημένα και αποδοτικά συμπληρώματα διατροφής πρωτεΐνης, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου.

 

 

 • Βήμα 4ο  - Ποτέ μην τρως υδατάνθρακες πριν κοιμηθείς

Όταν κοιμάσαι, το σώμα σου παράγει αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης, για να χρησιμοποιήσει τους όποιους υδατάνθρακες υπάρχουν, ως ενέργεια.  Όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα ινσουλίνης, τόσο περισσότερο λίπος αποθηκεύεται στο σώμα.

Οπότε πριν πέσεις για ύπνο, έχεις 2 επιλογές :

 • Ή με άδειο στομάχι
 • Ή ακόμα καλύτερα, φάε πρωτεΐνη και καθόλου υδατάνθρακες

 

 

 • Βήμα 5ο  - Χρησιμοποίησε συμπληρώματα Νιτρικού Οξειδίου

Τα συμπληρώματα νιτρικού οξειδίου, είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να κάψεις λίπος. Το νιτρικό οξύ βοηθάει στην αύξηση του μυϊκού όγκου, καθώς αυξάνει την ροή του αίματος στους μύες και έτσι τονώνεται ο μεταβολισμός.

Αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα για να το πάρεις πριν κοιμηθείς, καθώς καταπολεμά το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα.

 

 

 • Βήμα 6ο  - Να τρως περισσότερα γεύματα μέσα στην ημέρα

Η συχνή κατανάλωση γευμάτων, αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Κάθε φορά που τρως, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου.

 

Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο, όταν τρως πρωτεΐνη.

 

Οπότε αν κάνεις 6 γεύματα την ημέρα, ο μεταβολισμός σου δεν έχει άλλη επιλογή, από τα να λειτουργήσει 6 φορές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ,καθώς έτσι η τροφή καταλήγει να χρησιμοποιείται ως ενέργεια και για χτίσιμο των μυών και δεν αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος.

 

 

 • Βήμα 7ο  - Μετά την προπόνηση είναι σημαντικό να τρως

Μόλις τελειώσεις την προπόνηση, είναι δύσκολο να πάρεις λίπος από αυτά που θα φας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σου χρησιμοποιεί την τροφή, για  μυϊκή ανάπτυξη και αποκατάσταση. Αν επιλέξεις να μην φας μετά την προπόνηση, στην ουσία πηγαίνεις ένα βήμα πίσω.

Προτίμησε να καταναλώσεις πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, καθώς στηρίζουν την  μυϊκή αποκατάσταση και συμβάλλουν καθοριστικά στην αυξημένη λειτουργία του μεταβολισμού.

 

 

 • Βήμα 8ο  - Να προπονείσαι με μέτρο

Ο σκοπός της προπόνησης είναι, όταν τελειώσεις, να νιώθεις  ικανοποίηση και ευεξία. Δεν πρέπει να προπονείσαι μέχρι το σημείο εξάντλησης.  Αυτό στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία σου.

Οι εξαντλητικές προπονήσεις, οδηγούν τις ορμόνες σου σε κατάσταση σοκ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός.

 

 

 • Βήμα 9ο  - Κάνε ασκήσεις cardio την σωστή στιγμή

Όταν κάνεις ασκήσεις cardio έχεις 2 μεγάλα οφέλη :

 • Καις θερμίδες
 • Αυξάνεις τα επίπεδα ορμονών στο σώμα

Ο σωστός τρόπος όμως, είναι να κάνεις μισή ώρα ασκήσεις το πρωί, όταν ξυπνήσεις και χωρίς να έχεις φάει.  Αυτό γιατί με άδειο στομάχι, τα επίπεδα ορμονών αυξάνονται και στοχεύουν το αποθηκευμένο λίπος στο σώμα. Έτσι κάνεις μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη καύση λίπους.

 

 

 • Βήμα 10ο  - Μια φορά στις 2 βδομάδες, περιόρισε όσο περισσότερο μπορείς τους υδατάνθρακες

Ένας τρόπος για να ενεργοποιήσεις αποτελεσματικά την καύση του περιττού λίπους, είναι να μειώσεις πολύ δραστικά τους υδατάνθρακες, για 2 συνεχόμενες μέρες, κάθε 2 βδομάδες.

Όσο χαμηλότερη είναι η πρόσληψη, τόσο το καλύτερο.

Αυτό γιατί το σώμα σου δεν θα αποθηκεύσει υδατάνθρακες, οι οποίοι μετά θα μετατραπούν σε γλυκογόνο. Έτσι θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος, προκειμένου να κάνει καύσεις.

 

 

Bonus  - Βρες τον κατάλληλο λιποδιαλύτη

Ένα πιστοποιημένο συμπλήρωμα μαζί με τις παραπάνω συμβουλές είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει την προσπάθειά σου για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα. Δες τους καλύτερους λιποδιαλύτες, εδώ.

 

Με αυτές τις συμβουλές και την βοήθεια των συμπληρωμάτων διατροφής, που θα βρεις στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είσαι έτοιμος να κάψεις  άμεσα το περιττό λίπος και να κατακτήσεις τους στόχους σου.

 

Το σώμα των ονείρων σου είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά.