Πώς να διαβάσω τις ετικέτες των συσκευασιών πρωτεΐνης;

Posted by ActiveBody Team 23/11/2022 0 Σχόλια

Πώς να διαβάσω τις ετικέτες των συσκευασιών πρωτεΐνης;

 

 

Σας πανικοβάλουν οι αμέτρητοι τύποι πρωτεϊνών σε σκόνη; Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη επεξήγηση των σημαντικότερων όρων που θα βρείτε στις συσκευασίες.

 

Ορός γάλακτος(Whey): Ένα είδος πρωτεΐνης στο γάλα. Θεωρείται «γρήγορη» πρωτεΐνη επειδή διασπάται γρήγορα σε αμινοξέα και απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματός σας.

 

Καζεΐνη(Casein): Ένας άλλος τύπος πρωτεΐνης γάλακτος. Επειδή αυτός ο τύπος αφομοιώνεται πιο αργά, είναι ιδανικός για να παρέχει στο σώμα σας μικρότερες ποσότητες πρωτεΐνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή χρόνο όπως μεταξύ των γευμάτων ή ενώ κοιμάστε.

 

 

 

Σόγια(Soy): Εάν μια πρωτεΐνη σόγιας αναφέρεται ως πρώτο ή δεύτερο συστατικό, επιλέξτε άλλο προϊόν. Οι ισοφλαβόνες, οι δραστικές ενώσεις της σόγιας, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα οιστρογόνων στους άνδρες.

 

Συμπύκνωμα πρωτεΐνης  (Concentrate): Περιέχει λίγο περισσότερους υδατάνθρακες και λίπος από τις καθαρότερες μορφές, αλλά περιέχει επίσης περισσότερα συστατικά που προάγουν την υγεία

Απομονωμένη πρωτεΐνη (Isolate): Μια πιο καθαρή μορφή πρωτεΐνης, επομένως περιέχει λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες.

 

Υδροσυλική ή υδρολυμένη πρωτεΐνη (hydrolyzed): Η πρωτεΐνη διασπάται σε μικρότερα κλάσματα, επομένως απορροφάται στο σώμα σας πιο γρήγορα από μία συμπυκνωμένη ή isolate πρωτεΐνη.

 

Μικκυλιακή καζεΐνη ή απομονωμένα πεπτίδια καζεΐνης (Micellar casein, or isolated casein peptides): Σχεδόν καθαρή πρωτεΐνη καζεΐνης. Απορροφάται αργά στην κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί να είναι ακριβή.

 

Καζεϊνική (Caseinate): Ένας τύπος πρωτεΐνης καζεΐνης που είναι λιγότερο ακριβή από τη μικκυλιακή καζεΐνη, αλλά δεν είναι τόσο καθαρή από πρωτεΐνη.

 

 

Πρωτεΐνη γάλακτος (Milk Protein): Ένα συστατικό που αντικατοπτρίζει την πρωτεϊνική σύνθεση του γάλακτος—80 τοις εκατό καζεΐνη, 20 τοις εκατό ορός γάλακτος.

 

Πρωτεΐνη από ασπράδι αυγού ή στιγμιαία αλβουμίνη αυγού(Egg-white protein, or instantized egg albumin): Μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που παρασκευάζεται από αυγά. Καλή για μαγείρεμα