Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από την άσκηση

Posted by ActiveBody Team 22/03/2019 0 Σχόλια Προπόνηση,

 

Σίγουρα γνωρίζεις το κλασσικό ρητό «Ότι δεν ξέρεις, δεν μπορεί να σε βλάψει». Όταν μιλάμε για την φυσική σου κατάσταση όμως, αυτά που δεν ξέρεις, όχι μόνο μπορούν να σε βλάψουν, αλλά ακόμα και να σταθούν εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σου.

 

Αν αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι μια εμφανή αλλαγή στο σώμα σου και μια αποδοτική προπόνηση, ξέχασε αυτά που έχεις ακούσει από διάφορους σχετικά με την άσκηση και διάβασε παρακάτω τους 7 μεγαλύτερους μύθους και την αλήθεια που κρύβεται από πίσω τους.

 

 

Μύθος 1ος – Δεν πρέπει να προπονείσαι με άδειο στομάχι

  • Πραγματικότητα: Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition, το σώμα σου καίει περισσότερο λίπος όταν προπονείσαι, πριν φας πρωινό. Απλά πρέπει πάντα να θυμάσαι πως πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να διατηρείσαι ενυδατωμένος.

 

 

Μύθος 2ος – Πρέπει να κάνεις εξαντλητικές προπονήσεις για να δεις αποτελέσματα

  • Πραγματικότητα: Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και το χτίσιμο του σώματος απαιτεί κόπους και θυσίες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως πρέπει να σκοτώνεσαι στην γυμναστική και να κάνεις εξαντλητικές προπονήσεις, που καταπονούν το σώμα σου. Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από μια προπόνηση, να νιώθεις τους μύες σου να πονάνε, επειδή δουλεύονται.

Αλλά στην περίπτωση που νιώσεις οποιονδήποτε ισχυρό πόνο ή τράβηγμα κατά την διάρκεια της άσκησης, πρέπει να σταματήσεις αμέσως και αν ο πόνος δεν υποχωρήσει, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς κάποιον γιατρό.

 

 

Μύθος 3ος – Ο διάδρομος είναι το ίδιο αποτελεσματικός με το τρέξιμο (Η2)

  • Πραγματικότητα: Όταν τρέχεις ενάντια στον άνεμο ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο που είναι ανισόπεδος, οι μύες σου δουλεύονται περισσότερο, αφού καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια και καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια.

Έτσι καταλήγεις να καις περίπου 10% περισσότερες θερμίδες, συγκριτικά με την ίδια απόσταση που διανύεις πάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου.

 

 

Μύθος 4ος – Δεν πρέπει να προπονείσαι όταν είσαι άρρωστος

  • Πραγματικότητα: Εφόσον δεν έχεις πυρετό και τα συμπτώματα εντοπίζονται κυρίως στο κεφάλι (πχ συνάχι, μπούκωμα ή ενόχληση στον λαιμό), μπορείς να προπονείσαι κανονικά και χωρίς πρόβλημα.

Το σημαντικό όμως είναι να σταματήσεις όταν καταλάβεις πως το σώμα σου έχει καταπονηθεί και να μην ωθείς τον οργανισμό σου στα άκρα.

 

 

Μύθος 5ος – Η προπόνηση σε κάνει να πεινάς περισσότερο

  • Πραγματικότητα: Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, η προπόνηση υψηλής έντασης, στην πραγματικότητα μπορεί να μειώσει την αυξημένη όρεξη και τις λιγούρες.

 

 

Μύθος 6ος – Το τρέξιμο είναι καλύτερη γυμναστική από το περπάτημα

  • Πραγματικότητα: Από την στιγμή που το τρέξιμο και το περπάτημα δουλεύουν τις ίδιες ομάδες μυών, απλά με διαφορετικά επίπεδα έντασης, έχουν παρόμοια ευεργετικά οφέλη στην υγεία, όσον αφορά στο κάψιμο των θερμίδων.

Παρόλα αυτά, όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, χρειάζεται περίπου ο διπλάσιος χρόνος για να καταναλώσεις την ίδια ενέργεια περπατώντας, απ’ ότι τρέχοντας. Οπότε στην πραγματικότητα, το τρέξιμο είναι απλά πιο γρήγορο σε σχέση με το περπάτημα.

 

 

Μύθος 7ος – Οι κοιλιακοί είναι η καλύτερη άσκηση για τον κορμό

  • Πραγματικότητα: Αν είσαι γυναίκα και θέλεις να λεπτύνεις την μέση σου ή αν είσαι άντρας και θέλεις να αποκτήσεις έντονη γράμμωση στους κοιλιακούς, τότε το καλύτερό είναι να κάνεις πολλές συνδυαστικές ασκήσεις, που στοχεύουν όλους τους μύες του κορμού.

 

Τώρα λοιπόν που αποκαταστάθηκε η αλήθεια σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι σωστό να κάνεις, πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα την τακτική γυμναστική και να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες για να την αποφύγεις.

Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά αν έχεις αποφασιστικότητα και επιμονή, τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν και θα αρχίσεις να νιώθεις υπέροχα με το σώμα, αλλά και με την συνολική υγεία σου.

Επειδή όμως όλοι χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια, στο κατάστημά μας θα βρεις τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής, που καλύπτουν απόλυτα κάθε σου ανάγκη και θα γίνουν ο πολύτιμος σύμμαχός σου στην επίτευξη των στόχων σου.

 

Τώρα μπορείς να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου με την βοήθεια των καλύτερων.