Η καλύτερη συνταγή για το πιο δροσιστικό παγωτό πλούσιο σε πρωτεΐνη!

Posted by Xaris Xristoforatos 04/07/2024 0 Σχόλια

Η καλύτερη συνταγή για το πιο δροσιστικό παγωτό πλούσιο σε πρωτεΐνη!

 

 

Καιρός να σταματήσετε να αγοράζετε ακριβό παγωτό πρωτεΐνης και να φτιάξετε το δικό σας!

Σπιτικό παγωτό, με τέσσερα απλά υλικά και ένα μπλέντερ!!

 

Γιατί θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή παγωτού πρωτεΐνης;

 

Είναι καλοκαίρι και στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουμε τι συνεπάγεται αυτό…. το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βάλεις το κεφάλι σου στην κατάψυξη και να μείνεις εκεί όλη την ημέρα

Η λύση είναι ένα δροσερό παγωτάκι και όχι ότι κι ότι παγωτάκι αλλά σπιτικό και με υψηλή πρωτεϊνική αξία!

 

Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη και απλή.

  • Παρασκευάζεται σε μπλέντερ σε λιγότερο από 10 λεπτά, με μόλις 4 βασικά συστατικά. Δεν χρειάζεται κατάψυξη, παγωτομηχανές ή φανταχτερός εξοπλισμός.

 

  • Μια μερίδα αυτού του παγωτού έχει πάνω από 20 γραμμάρια πρωτεΐνης για μόλις 200 θερμίδες! Τα  αντίστοιχα προϊόντα σούπερ μάρκετ είναι περιττά σε σύγκριση. Τις περισσότερες φορές, διαφημίζονται ως πλούσιες σε πρωτεΐνη, ενώ στην πραγματικότητα η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη είναι απίστευτα χαμηλή, ενώ η περιεκτικότητα σε θερμίδες είναι υψηλή.

 

  • Αυτό το πρωτεϊνικό gelato είναι υγιεινό και θρεπτικό. Δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, γλυκαντικά, συντηρητικά ή πηκτικά.

 

  • Πλούσιο και κρεμώδες, αυτό το σπιτικό παγωτό πρωτεΐνης έχει τόσο νόστιμη γεύση που θα σας φανεί σαν να τρώτε του εμπορίου!

 

 

Τα συστατικά

 

Χρειάζεστε μόνο τέσσερα βασικά συστατικά για να φτιάξετε παγωτό πρωτεΐνης στο σπίτι. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι απίστευτα ευέλικτη, ώστε να μπορείτε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

 

Κατεψυγμένες μπανάνες. Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες, όσο πιο ώριμες είναι, τόσο πιο γλυκό θα είναι το παγωτό. Καθώς είναι απαραίτητο για μια καλή συνοχή, δεν υπάρχουν υποκατάστατα για την κατεψυγμένη μπανάνα.

 

Σκόνη πρωτεΐνης. Προτείνουμε πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη γιατί παράγει πιο απαλό και κρεμώδες παγωτό χωρίς να έχει κοκκώδη υφή. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σκόνη πρωτεΐνης vegan ή καζεΐνη.

 

Γιαούρτι. Αυτή η συνταγή ταιριάζει καλύτερα με παχύρρευστο γιαούρτι όπως το στραγγιστό γιαούρτι, είτε άπαχο είτε πλήρες.

 

Βούτυρο ξηρών καρπών. Για την καλύτερη γεύση προτιμήστε το βούτυρο αμυγδάλου ή το βούτυρο κάσιους. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυστικοβούτυρο ή να χρησιμοποιήσετε βούτυρο ηλιόσπορου ή ταχίνι για μια συνταγή χωρίς ξηρούς καρπούς.

 

 

Πώς να φτιάξετε παγωτό πρωτεΐνης στο μπλέντερ

 

Τοποθετήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες κομμένες σε φέτες, τη σκόνη πρωτεΐνης, το γιαούρτι και το βούτυρο ξηρών καρπών σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας ή την κουζινομηχανή. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να γίνει κρεμώδη και λεία, ξύνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 3 έως 5 λεπτά. Όταν φτάσει σε μια μαλακή συνοχή, το παγωτό σας είναι έτοιμο!

 

Σερβίρισμα: Βάζετε το παγωτό σε  μπολ, θρυμματίζετε αν θέλετε λίγους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε αμέσως ή το αδειάζετε σε ένα ταψί.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

 

 

«Μίξη» ιδεών

 

Ανεβάστε το παγωτό σας στο επόμενο επίπεδο με επιπλέον υλικά. Μερικά πρέπει να προστεθούν πριν τα ανακατέψετε, ενώ άλλα πριν τα σερβίρετε.

Επιπλέον συστατικά για να προσθέσετε πριν το ανακάτεμα - Ανακατέψτε το παγωτό πρωτεΐνης μπανάνας με χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, σκόνη κακάο, εκχύλισμα βανίλιας, σκόνη μάκα ή φράουλες.

Επιπλέον συστατικά για να προσθέσετε μετά το ανακάτεμα - Ανακατέψτε στο παγωτό σας κομματάκια σοκολάτας με βάση πρωτεΐνη σε σκόνη, θρυμματισμένα μπισκότα ή Oreo, κομμάτια μπάρας πρωτεΐνης, φρούτα κομμένα σε κύβους ή τραγανούς ξηρούς καρπούς και σπόρους.

 

 

Ποια είναι η καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης για παγωτό;

 

Αν και αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος πρωτεΐνης σε σκόνη, ο ορός γάλακτος είναι η καλύτερη επιλογή. Η σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος παράγει πιο απαλό και κρεμώδες παγωτό που έχει καλή σύσταση χωρίς κόκκους. Ο λόγος είναι ότι αναμειγνύεται πολύ καλά και δεν απορροφά άφθονη υγρασία. Αντίθετα, η σκόνη πρωτεΐνης vegan και η καζεΐνη είναι εξαιρετικά απορροφητικές και τείνουν να κάνουν τα παγωτά κοκκώδη.

 

Ωστόσο τίποτα δεν σας εμποδίζει από το να φτιάξετε παγωτό με vegan πρωτεΐνη σε σκόνη ή καζεΐνη. Απλώς έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συνοχή του μείγματος με περισσότερο γιαούρτι ή με μια κουταλιά της σούπας γάλα.

 

Όσον αφορά τη γεύση, αυτή η συνταγή λειτουργεί καλύτερα με βανίλια, σοκολάτα ή σκόνη πρωτεΐνης χωρίς γεύση. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες γεύσεις όπως crunch κανέλας, brownie ή ακόμα και καρύδα. Αλλά προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαλέξετε απλές γεύσεις.