Πώς να επιλέξεις την καλύτερη πρωτεΐνη για αδυνάτισμα;

31/10/2022 0 Σχόλια Fitness,

 

 

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε σκόνη πρωτεΐνης για απώλεια βάρους. Μάθετε γιατί είναι μια συνηθισμένη πρόταση και πώς να επιλέξετε τη σωστή σκόνη πρωτεΐνης για εσάς.

 

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το ταξίδι της απώλειας βάρους – από το φαγητό που τρώτε, τη ρουτίνα, την σωματική άσκησής σας, τις συνήθειες ύπνου σας και πολλά άλλα. Επιπλέον, η κατανομή της πρωτεΐνης, των υδατανθράκων και του λίπους μπορεί να επηρεάσει τη σύσταση του σώματος σας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απώλειας βάρους.

Συγκεκριμένα, συνιστάται η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια του θερμιδικού περιορισμού για τη μείωση της απώλειας άλιπης σωματικής μάζας (μυών) ώστε το σώμα να επικεντρωθεί στην καύση του λίπους.

 

Αν και είναι προτιμότερο να βασίζεστε πρωταρχικά στην τροφή, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είναι δύσκολο να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη μόνο από το φαγητό. Επιπλέον, οι σκόνες πρωτεΐνης μπορούν να είναι μια βολική επιλογή όταν θέλετε ένα γρήγορο γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους διαφορετικούς τύπους σκόνης πρωτεΐνης και τις καλύτερες σκόνες πρωτεΐνης για απώλεια βάρους που προτείνουμε.

 

 

Βοηθά η σκόνη πρωτεΐνης να χάσετε βάρος;

 

Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας να θυμάστε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι ότι πρέπει να καταναλώνετε λιγότερο φαγητό από αυτό που καίει το σώμα σας. Ωστόσο, όταν το κάνετε αυτό, το σώμα σας χάνει λίπος, αλλά κινδυνεύετε να χάσετε και μυς.

 

Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε πιο αργό μεταβολισμό που εμποδίζει τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και μυϊκή αδυναμία, και μπορεί επίσης να εμποδίσει την άσκησή σας. Επομένως, πρέπει να καταναλώνετε περισσότερη πρωτεΐνη από το συνηθισμένο όταν έχετε έλλειμμα θερμίδων για να διατηρήσετε την άλιπη μάζα του σώματός σας.

Είναι λοιπόν η σκόνη πρωτεΐνης καλή για την απώλεια βάρους;

Μπορεί να έχει σημαντική θέση στην προσπάθεια σας για απώλεια βάρους. Ωστόσο, μην αγοράζετε σκόνη πρωτεΐνης με τη σκέψη ότι θα είναι το μοναδικό μέσο για να αδυνατίσετε. Οι διατροφικές σας επιλογές και συμπεριφορές είναι το κλειδί για την επίτευξη του στόχου σας!

 

Η έρευνα δείχνει ότι ένα άτομο που θέλει να χάσει περίπου ένα κιλό λίπους την εβδομάδα θα πρέπει να καταναλώνει μεταξύ 0,6-0,7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Για κάποιον που ζυγίζει 175 κιλά, δηλαδή 105-123 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Πώς είναι δυνατόν κάποιος να φάει όλη αυτή την πρωτεΐνη; Και οι χορτοφάγοι; Οι Vegans; Εδώ είναι λοιπόν όπου τα συμπληρώματα πρωτεΐνης έρχονται να σώσουν την κατάσταση!

 

 

Πώς να επιλέξετε σκόνη πρωτεΐνης για απώλεια βάρους;

 

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα όταν επιλέγετε σκόνη πρωτεΐνης:

Ο τύπος της πρωτεΐνης – δηλ. ορός γάλακτος, καζεΐνη, ρυζιού, μπιζελιού, μείγμα φυτικών πρωτεϊνών κ.λπ.

Η σύνθεση αμινοξέων – Λείπουν κάποια βασικά αμινοξέα; Περιέχει τα τρία BCAAS; Έχει πάνω από 2-3 γραμμάρια λευκίνης (η λευκίνη είναι ο σπινθήρας που ξεκινά την οικοδόμηση μυών);

Κοιτάξτε τα συστατικά - Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πολλά πρόσθετα ή περιττά συστατικά.

Κοιτάξτε το πάνελ διατροφής – Προσέξτε το μέγεθος της μερίδας, τις θερμίδες, τους υδατάνθρακες και το λίπος εκτός από την πρωτεΐνη, ώστε να γνωρίζετε πώς η σκόνη ταιριάζει στην ημερήσια σας πρόσληψη.

Κόστος – Το κόστος των σκονών πρωτεΐνης μπορεί να ποικίλλει πολύ.

 

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη πρωτεΐνης για την απώλεια βάρους

 

Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου για τη χρήση σκόνης πρωτεΐνης για απώλεια βάρους:

 

Δεν πρέπει να αντικαθιστά τα ολόκληρα γεύματα – είναι συμπλήρωμα σε αυτό που ήδη τρώτε

Οι σκόνες πρωτεΐνης μπορούν να είναι ένας βολικός τρόπος για να κλείσετε το χάσμα στην πρόσληψη πρωτεΐνης σε σχέση με τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνη

Το χρονοδιάγραμμα της πρόσληψης πρωτεΐνης και το πόση ποσότητα καταναλώνετε σε μία προπόνηση έχει σημασία

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, εδώ είναι μια λίστα με μερικές από τις πιο κοινές σκόνες πρωτεΐνης στην αγορά.

 

 

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος σε σκόνη

 

Ο ορός γάλακτος είναι η υγρή πρωτεΐνη του γάλακτος και είναι μια ισχυρή πηγή πρωτεΐνης όταν απομονώνεται. Είναι συχνά το πιο δημοφιλές μεταξύ των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης επειδή έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μυών. Αυτό οφείλεται στη σύνθεσή του από όλα τα απαραίτητα αμινοξέα (συμπεριλαμβανομένων των αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας) και στο πόσο γρήγορα το σώμα σας μπορεί να το απορροφήσει.

 

Από όλες τις σκόνες πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει την υψηλότερη ποσότητα λευκίνης κατ' όγκο, η οποία έχει επίσης αποδειχθεί ότι υποστηρίζει την ανάπτυξη των μυών στο σώμα.

 

 

Σκόνη πρωτεΐνης καζεΐνης

 

Η καζεΐνη είναι η κύρια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο για το εάν η καζεΐνη είναι εξίσου αποτελεσματική με τον ορό γάλακτος στο χτίσιμο μυών, αλλά είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή ως γενικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης όταν πρέπει να λαμβάνετε την πρωτεΐνη σας όλη την ημέρα και δεν έχετε χρόνο για γεύμα.

 

 

Σκόνη πρωτεΐνης σόγιας

 

Η σκόνη πρωτεΐνης σόγιας είναι αποτελεσματική στην τόνωση της μυϊκής αύξησης παρά το γεγονός ότι προέρχεται από φυτική πηγή, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική στη διατήρηση της άλιπης μάζας σώματος κατά την απώλεια βάρους. Αν και η πρωτεΐνη σόγιας έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, έχει χαμηλότερη βιολογική αξία. Για παράδειγμα, ενώ η πρωτεΐνη του αυγού έχει βιολογική αξία 100, η ​​πρωτεΐνη σόγιας έχει βιολογική αξία 74.

Ενώ η σόγια θεωρούταν κατώτερη πρωτεΐνη, έρευνα αποκάλυψε ότι παραδόξως, η σκόνη πρωτεΐνης σόγιας μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος στην αύξηση της άλιπης μάζας σώματος με την προπόνηση με αντιστάσεις.

 

 

Σκόνη πρωτεΐνης ρυζιού

 

Η πρωτεΐνη ρυζιού είναι μια άλλη καλή επιλογή για όσους δεν καταναλώνουν ζωικά παράγωγα ή έχουν αλλεργίες στη σόγια. Εάν θέλετε παρόμοιο προφίλ αμινοξέων με τον ορό γάλακτος, είναι η καλύτερη επιλογή. Μια άλλη επιλογή είναι να την ανακατεύετε στο φαγητό σας όταν μαγειρεύετε, έτσι ώστε να είναι μια προσθήκη αμινοξέων στα τα άλλα συστατικά του φαγητού σας.

 

 

Σκόνη πρωτεΐνης μπιζελιού

 

Όταν τα αμινοξέα του ρυζιού και του μπιζελιού συνδυάζονται, παράγουν ένα προφίλ αμινοξέων πολύ παρόμοιο με τον ορό γάλακτος. Επιπλέον, η πρωτεΐνη μπιζελιού είναι ιδιαίτερα υψηλή σε λευκίνη. Επομένως, και οι δύο επιλογές είναι καλές επιλογές για όσους δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα, έχουν δυσανεξία στην  γλουτένη ή είναι ευαίσθητοι στα γαλακτοκομικά και στη σόγια. Έτσι, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σκόνες πρωτεΐνης μπιζελιού ή ρυζιού, είναι πιθανώς καλύτερο να συνδυάσετε και τα δύο.

 

 

Ποια είναι η καλύτερη σκόνη πρωτεΐνης για απώλεια βάρους;

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες και τα μείγματα φυτικής προέλευσης (συμπεριλαμβανομένης της σόγιας, του μπιζελιού και των πρωτεϊνών ρυζιού) μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με τον ορό γάλακτος για τη διατήρηση ή την οικοδόμηση μυϊκής μάζας, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος μιας υγιεινής προσέγγισης για την απώλεια βάρους.

 

Από όλους αυτούς τους τύπους σκόνης πρωτεΐνης, συνήθως προτείνουμε την πρωτεΐνη ορού γάλακτος για απώλεια βάρους λόγω της φυσικής της σύνθεσης, των βασικών αμινοξέων και διακλαδισμένης αλυσίδας και του κόστους της.

 

 

Οι κορυφαίες 5 σκόνες πρωτεΐνης για αδυνάτισμα:

1)Πρωτεΐνη Pf Nutrition Whey Protein 900Gr

2) Πρωτεϊνη γράμμωσης Nls Diet Whey 1kg

3) Πρωτεΐνη Qnt Metapure Zero Carb 2000Gr

4) Πρωτεΐνη Scitec - 100% Whey Isolate 700Gr

5) Βιολογική Πρωτεΐνη Σόγιας 500g «Βιολόγος»

 

 

Bonus tips για ένα καλύτερο ρόφημα πρωτεΐνης

 

Διαλέξτε το σωστό υγρό: Η σκόνη πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας θα έχει υπέροχη γεύση όταν αναμιχθεί με νερό.Mπορείτε όμως να βελτιώσετε περαιτέρω τη γεύση του σέικ σας χρησιμοποιώντας γάλα αμυγδάλου, γάλα βρώμης ή γαλακτοκομικό γάλα χωρίς λιπαρά.

Να είστε έξυπνοι με τα πρόσθετα: Δεν είναι κακό να προσθέτετε φρούτα, λαχανικά ή βούτυρο ξηρών καρπών στα σέικ σας. Ωστόσο, αυτά τα πρόσθετα προσθέτουν επιπλέον θερμίδες, επομένως να έχετε υπόψη σας πόσα περιλαμβάνετε.

Ζυγίστε και μετρήστε τα συστατικά: Ζυγίστε και μετρήστε όλα τα συστατικά σας, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης πρωτεΐνης, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόση ποσότητα λαμβάνετε σε κάθε σέικ

Ανακατέψτε το καλά: Ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά για να μην πάρετε κομμάτια σκόνης όταν πίνετε την πρώτη γουλιά του σέικ σας