Πως να χάσω τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;

Posted by ActiveBody Team 28/08/2023 0 Σχόλια

 

 

Πως να χάσω τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;

 

Το καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα μία ανέμελη εποχή. Η θάλασσα, η χαλαρή διάθεση, οι  παρέες και η διασκέδαση είναι ορισμένοι από τους λόγους που μας ανοίγει η όρεξη. Ωστόσο τα αποτελέσματα γίνονται συνήθως αισθητά όταν τελειώσουν οι διακοπές. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος να επανορθώσουμε και να θέσουμε νέους στόχους για την σεζόν που ξεκινάει.

 

 Ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας:

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Στοχεύστε στη σταδιακή και βιώσιμη απώλεια βάρους. Η απώλεια 1-2 κιλών (0,5-1 κιλό) την εβδομάδα θεωρείται γενικά υγιής.

 

1.Υγιεινή διατροφή:

 

Ισορροπημένη διατροφή: Εστιάστε σε μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και υγιεινά λίπη. Αποφύγετε ακραίες δίαιτες ή περιοριστικά προγράμματα διατροφής.

Έλεγχος μερίδων: Προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.

Ενυδάτωση: Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να βοηθήσετε στον έλεγχο της όρεξης.

Περιορίστε τα σάκχαρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Μειώστε την πρόσληψη σνακ με ζάχαρη, επιδόρπια και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση βάρους.

 

 

2.Τακτική σωματική δραστηριότητα:

 

Καρδιαγγειακή άσκηση: Ασχοληθείτε με μέτριες έως έντονες αερόβιες δραστηριότητες όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ, ποδηλασία, κολύμπι ή χορός για να κάψετε θερμίδες.

Προπόνηση δύναμης: Ενσωματώστε ασκήσεις ενδυνάμωσης για να χτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα. Οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας.

Συνέπεια: Επιδιώξτε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας δραστηριότητας κάθε εβδομάδα, μαζί με δραστηριότητες μυϊκής ενδυνάμωσης για δύο ή περισσότερες ημέρες.

 

 

3.Ενισχηθείτε με συμπληρώματα διατροφής:

 

Λιποδιαλύτες: Οι λιποδιαλύτες είναι συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν την καύση του λίπους μέσα από βιοδραστικές ενώσεις φυτών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων ουσιών. Περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων και διεγερτικά, τα οποία προκαλούν την διαδικασία της θερμογένεσης, ώστε να προκληθεί απώλεια βάρους και έτσι να επιτευχθεί γρηγορότερα το αδυνάτισμα.

Πρωτείνες : Αν υπάρχει έλλειψη του οργανισμού σε πρωτεΐνη, τότε χαλάει η λειτουργία του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται λίπος στο σώμα που δεν μπορεί να καεί. Συνεπώς τα συμπληρώματα πρωτεΐνης μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού και ενισχύουν την λιποδιάλυση.

 

 

4.Αλλαγές στον τρόπο ζωής:

 

Ύπνος: Δώστε προτεραιότητα στον επαρκή ποιοτικό ύπνο (7-9 ώρες τη νύχτα), καθώς η στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Διαχείριση άγχους: Ασκηθείτε σε τεχνικές μείωσης του στρες, όπως ο διαλογισμός, η βαθιά αναπνοή ή η γιόγκα για να αποτρέψετε τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού.

Προσεκτική Διατροφή: Δώστε προσοχή στα σημάδια της πείνας και της πληρότητας. Τρώτε αργά και απολαύστε κάθε μπουκιά.

Προγραμματισμός και προετοιμασία: Προγραμματίστε τα γεύματα και τα σνακ σας εκ των προτέρων για να αποφύγετε παρορμητικές και ανθυγιεινές επιλογές.

Κοινωνική υποστήριξη: Συμμετέχετε σε δραστηριότητες που προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με φίλους ή οικογένεια. Η ύπαρξη ενός συστήματος υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο.

 

6.Παρακολούθηση προόδου:

 

Κρατήστε ένα ημερολόγιο: Καταγράψτε τα γεύματά σας, τις ρουτίνες άσκησης και τα συναισθήματά σας για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να εντοπίσετε τομείς για βελτίωση.

Μετρήσεις: Εκτός από τη ζύγιση, μετρήστε τη μέση, τους γοφούς και άλλα μέρη του σώματός σας για να παρακολουθείτε τις αλλαγές στη σύσταση του σώματος.

 

 

7.Συμβουλευτείτε επαγγελματίες:

 

Διατροφολόγος/Διαιτολόγος: Ζητήστε καθοδήγηση από εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή διατροφολόγο για να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Personal Trainer: Σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν γυμναστή για να σχεδιάσετε μια ρουτίνα προπόνησης προσαρμοσμένης στις ανάγκες και τους στόχους σας.

 

 

Θυμηθείτε, το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι η συνέπεια και οι βιώσιμες αλλαγές στις συνήθειές σας. Είναι σημαντικό να εστιάσετε στη συνολική υγεία και ευεξία και όχι μόνο στον αριθμό στην κλίμακα.