Σωματική άσκηση και εργασία μπορούν να συνδυαστούν;

Posted by ActiveBody Team 22/08/2023 0 Σχόλια Fitness,

 

 

Σωματική άσκηση και εργασία μπορούν να συνδυαστούν;

 

Στον ολοένα και πιο καθιστικό τρόπο ζωής μας, η εύρεση τρόπων για να παραμείνουμε δραστήριοι κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Το να περνάτε πολλές ώρες καθισμένοι σε ένα γραφείο μπορεί να συμβάλει σε διάφορα προβλήματα υγείας, από πόνους στην πλάτη έως μειωμένη καρδιαγγειακή ικανότητα. Η ενσωμάτωση της κίνησης στη ρουτίνα της εργασίας σας μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε πρακτικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δραστήριοι στην εργασία και να δημιουργήσετε ένα πιο υγιές εργασιακό περιβάλλον.

 

 

10 στρατηγικές για να μείνετε σωματικά δραστήριοι στην δουλειά:

 

1. Ασκήσεις γραφείου και διατάσεις

Απλές ασκήσεις και διατάσεις μπορούν να γίνουν ότι  ακριβώς χρειάζεστε στο γραφείο σας για να ανακουφιστείτε από την ένταση και να προωθήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Οι ακόλουθες κινήσεις θα σας τονώσουν στην καθημερινότητα σας:

Ανυψώσεις ποδιών σε καθιστή θέση: Σηκώστε και επεκτείνετε τα πόδια σας ένα κάθε φορά ενώ κάθεστε, δεσμεύοντας τους μυς του κορμού σας.

Επιτραπέζια Push-Ups: Τοποθετήστε τα χέρια σας στο γραφείο σας και εκτελέστε push-ups για να δουλέψετε το πάνω μέρος του σώματός σας.

Διατάσεις ώμων: Σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας, κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα και μετά αφήστε τους.

Διατάσεις λαιμού: Γείρετε απαλά το κεφάλι σας στο πλάι, προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να ανακουφίσετε την ένταση του αυχένα.

 

 

 

2. Κάντε «Active Breaks»

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να σηκωθεί, να τεντωθεί και να περπατήσει για λίγα λεπτά κάθε ώρα. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να πάρετε ένα ποτήρι νερό, να κάνετε έναν σύντομο περίπατο ή να κάνετε ένα γρήγορο σετ διατάσεων-ανατάσεων. Αυτά τα διαλείμματα όχι μόνο βοηθούν στη σωματική υγεία αλλά βελτιώνουν επίσης και την παραγωγικότητα.

 

3. Ενσωματώστε την κίνηση στις εργασίες

Αναζητήστε ευκαιρίες για μετακίνηση ενώ εργάζεστε. Αντί να στείλετε email σε έναν συνάδελφο, πηγαίνετε στο γραφείο του. Σταθείτε ή περπατήστε κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων. Χρησιμοποιήστε ένα όρθιο γραφείο ή ρυθμιζόμενο σταθμό εργασίας, εάν υπάρχει.

 

4. Μεσημεριανοί περίπατοι

Χρησιμοποιήστε το μεσημεριανό σας διάλειμμα για να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο σε εξωτερικούς χώρους. Το περπάτημα μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας, να μειώσει το άγχος και να προσφέρει μια σύντομη  δόση σωματικής δραστηριότητας.

 

5. Ρύθμιση γραφείου και εργονομία

Τακτοποιήστε το γραφείο και τον υπολογιστή σας για να ενθαρρύνετε την κίνηση. Χρησιμοποιήστε μια μπάλα εκγύμνασης αντί για μια καρέκλα για να εξασκείτε τους μυς του κορμού σας ή σχεδιάστε ένα γραφείο που σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ καθιστής και όρθιας στάσης.

 

 

 

6. Διατάσεις και Διαλείμματα Γιόγκα

Προγραμματίστε σύντομες συνεδρίες διατάσεων ή γιόγκα στα διαλείμματα ή στην αρχή της ημέρας σας. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μυϊκής δυσκαμψίας και στη βελτίωση της ευλυγισίας.

 

7. Ενεργητική Μετακίνηση

Εάν είναι δυνατόν, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε ποδήλατο ή να περπατήσετε στo  δρόμο για την δουλειά ή κατεβείτε από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μια στάση νωρίτερα για να προσθέσετε μερικά επιπλέον βήματα στην ημέρα σας.

 

 

8. Μείνετε ενυδατωμένοι

Το πόσιμο νερό όχι μόνο σας κρατά ενυδατωμένο, αλλά ενθαρρύνει την καύση του λίπους.

 

9. Ασχοληθείτε με το «Fidgeting»

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται αδιανόητο, το  fidgeting”(απαλό χτύπημα, αναπήδηση ποδιών, κ.λπ.) μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην καύση επιπλέον θερμίδων και στη διατήρηση κάποιου επιπέδου δραστηριότητας.

 

10.Tεχνικές ενσυνειδητότητας

Ασκηθείτε σε τεχνικές ενσυνειδητότητας που ενσωματώνουν κίνηση, όπως ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή τάι τσι, για να μειώσετε το άγχος ενώ παραμένετε ενεργοί.