Θες να κάψεις περισσότερες θερμίδες εύκολα και γρήγορα; Υπάρχει τρόπος

Posted by ActiveBody Team 20/02/2018 0 Σχόλια

 

Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε όλο και πιο τεμπέληδες. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι επιστημονικές έρευνες και τα ποσοστά παχυσαρκίας.

Όσο πιεστική κι αν είναι η καθημερινότητά σου, υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και να νιώσεις ευεξία.

Μην κάθεσαι όλη μέρα και βρίσκεις δικαιολογίες. Πάρε τον έλεγχο της ζωής σου και ξεκίνα να αλλάζεις.

 

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις απλούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να αλλάξεις τις κακές συνήθειες και να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

 

Πάρε την απόφαση και ξεκινάμε :

 

1. Γίνε ξανά παιδί

 

Αν έχεις παιδιά ή ακόμα και αν δεν έχεις, σίγουρα υπάρχουν πιτσιρίκια στην οικογένειά σου. Ξεκίνα να ασχολείσαι μαζί τους. Παίξε, διάσκέδασέ το και δραστηριοποιήσου. Τα παιδιά έχουν τόση ενέργεια, που σίγουρα θα σε εξαντλήσουν και θα καταλήξεις να κάνεις κανονική γυμναστική. Δεν θα καταλάβεις για πότε θα κάψεις θερμίδες.

 

2. Πρωινή γυμναστική

 

Ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο για να πας γυμναστήριο, βάλε το ξυπνητήρι σου ένα τέταρτο νωρίτερα το πρωί. Ξύπνα και απευθείας κάνε μερικές βασικές ασκήσεις, για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να ανεβάσεις λίγο τους παλμούς.

 

Μπορεί να σου είναι λίγο δύσκολο στην αρχή, αλλά μόλις το βάλεις στο πρόγραμμα, θα σου γίνει απαραίτητη συνήθεια.

 

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις κάψει θερμίδες, θα αποκτήσεις ενέργεια και θα νιώθεις πολύ πιο έτοιμος να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα.

 

3. Μην το παρακάνεις με τον κλιματισμό

 

Βάλε το κλιματιστικό σε χαμηλότερη θερμοκρασία από την συνηθισμένη και με μια ελαφριά ψύχρα, αν το αντέχεις. Ο μεταβολισμός σου ανταποκρίνεται στο κρύο και αρχίζει να λειτουργεί πιο έντονα, στην προσπάθεια του σώματος να ζεσταθεί.

 

Σαν αποτέλεσμα, καίγεται περισσότερο αποθηκευμένο λίπος στο σώμα και σε κρατάει σε εγρήγορση.

 

4. Μάζεψε τους φίλους σου και κάντε μια δραστηριότητα

 

Θυμάσαι τις εποχές που μαζευόσουν με τους φίλους σου και κανονίζατε να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο; Θυμάσαι πόσες ώρες καθόσασταν και δεν σε ένοιαζε καν η κούραση, γιατί απλώς περνούσατε καλά;

 

Το ότι μεγαλώσατε δεν σημαίνει πως αυτό χρειάζεται να αλλάξει. Κανονίστε και πάλι να μαζευτείτε και να πάτε να παίξετε ποδόσφαιρο, μετά τη δουλεία ή το Σαββατοκύριακο. Θα περάσετε το ίδιο καλά, θα γυμναστείτε και μπορεί να είναι η αρχή για κάτι που θα καθιερώσετε μεταξύ σας.

 

5. Ξεκίνα την πεζοπορία

 

Ξέρεις πολύ καλά, πως είναι άλλη η αίσθηση της επαφής με την φύση, σε σχέση με την σκέψη πως πρέπει να πας γυμναστήριο και να είσαι κλεισμένος σε ένα χώρο. Πάρε ένα φίλο ή κάποιον από την οικογένειά σου και αρχίστε την εξερεύνηση. Πάρτε μαζί σας νερό και ένα σνακ και κάντε κάτι καινούργιο μαζί.

 

Δεν θα αλλάξεις μόνο παραστάσεις, αλλά θα είναι και ένας ιδανικός τρόπος για να κάψεις θερμίδες και να ασκηθείς με τον πιο φυσικό τρόπο. Ακόμα και η ψυχολογία σου θα είναι καλύτερη μετά και το μυαλό σου πολύ πιο καθαρό.

 

6. Άσε για λίγο το τηλέφωνο, τον υπολογιστή και την τηλεόραση

 

Την σημερινή εποχή, όλα είναι τόσο εύκολο να έρθουν στην πόρτα σου, που καταλήγεις να μην χρειάζεται καν να σηκωθείς. Ακόμα και στην δουλεία σου χρησιμοποιείς το ασανσέρ και κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο σου. Σήκω για λίγο και περπάτησε στον χώρο. Πήγαινε από τους συναδέλφους σου και κάντε ένα διάλειμμα μαζί.

 

Θα σου κάνει πολύ καλό να σηκώνεσαι ανά διαστήματα και να περπατάς. Βοηθάει την καλύτερη ροή του αίματος, καθαρίζει το μυαλό σου και όσο κι αν δεν σου φαίνεται άσκηση, στην πραγματικότητα καις θερμίδες.

 

7. Ανέβα με τις σκάλες

 

Προφανώς και δεν το κάνεις ποτέ πια, γιατί παντού υπάρχει η εύκολη λύση του ασανσέρ. Αλλά στην πραγματικότητα, το να ανέβεις με τις σκάλες, είναι μια σπουδαία άσκηση για το σώμα και ανεβάζει τους παλμούς σου.

Μπορεί να σου δώσει ενέργεια το πρωί, πριν τη δουλειά και θα σε εντυπωσιάσει πως μια τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να σε κάνει να κάψεις παραπάνω θερμίδες μέσα στη μέρα.

 

Αυτοί οι εύκολοι και μικροί τρόποι που θα αλλάξεις την καθημερινότητά σου, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην φυσική κατάσταση και στο σώμα σου.

 

Είναι πολύ εύκολο να κάψεις θερμίδες μέσα στην μέρα σου και να παραμένεις δραστήριος, αρκεί να το θες.