Αντιοξειδωτικό Ostrovit Αstaxanthin 90 caps

Εξαντλήθηκε Αντιοξειδωτικό Ostrovit Αstaxanthin 90 caps


Αν και είναι ακόμα νωρίς, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό το θαλάσσιο αντιοξειδωτικό μπορεί να κάνει όλα όσα υπόσχεται.


Τι είναι η ασταξανθίνη Ostrovit Astaxanthin;

Η ασταξανθίνη ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και συγγενεύει με τη βήτα-καροτίνη και τη λουτεΐνη.Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της ασταξανθίνης ξεπερνούν αυτές των άλλων καροτενοειδών, όπως η βήτα-καροτίνη, το λυκοπένιο και η λουτεΐνη, καθώς και η βιταμίνη Ε. Εξουδετερώνοντας ατομικό οξυγόνο (μία ελεύθερη ρίζα), μια ιδιαίτερα δραστική ένωση οξυγόνου, η ασταξανθίνη έχει δραστικότητα περισσότερο από 100 φορές υψηλότερη από εκείνη της βιταμίνης Ε .Αυτές οι αντιοξειδωτικές ικανότητες, σε συνδυασμό με την ικανότητά της να διαπερνά το φράγμα αίματος-εγκεφάλου , κάνουν την ασταξανθίνη ιδανικό υποψήφιο για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών και προβλημάτων υγείας. Ειδικότερα, καθώς ο σχηματισμός ελευθέρων ριζών και το οξειδωτικό στρες πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη γήρανση


Τα επιστημονικά στοιχεία

 • Πολυάριθμες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κλινικών δοκιμών δείχνουν ότι αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να είναι ευεργετικό για ένα πλήθος παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση.
 •  Άνοια. Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η ασταξανθίνη μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση των ενώσεων που ονομάζονται «φωσφολιπιδικά υδροϋπεροξείδια» (PLOOH), που είναι γνωστό ότι συσσωρεύονται ανώμαλα στα ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα) ατόμων με άνοια.
 •  Κακή όραση. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιαπωνικό περιοδικό MedicalConsultation & NewRemedies, δόθηκε ασταξανθίνη (6mg/ημέρα) σε 22 μεσήλικες και ηλικιωμένους με σημάδια πρεσβυωπίας, όπου ο φακός του ματιού χάνει την ικανότητά του να εστιάζει, γεγονός που καθιστά δύσκολο να δει αντικείμενα που είναι κοντά. Οι ερευνητές βρήκαν μια σημαντική βελτίωση στην ικανότητα του ματιού να εστιάζει, μετά τη λήψη συμπληρωμάτων ασταξανθίνης για τέσσερις εβδομάδες
 • Γήρανση του δέρματος. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η ασταξανθίνη προσφέρει φυσική προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV), που είναι η νούμερο ένα αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Μια πρόσφατη εργαστηριακή μελέτη ανέφερε ότι η ασταξανθίνη εμφανίζει ανώτερη προστατευτική δράση ενάντια στις ακτίνες UVA που προκαλουν οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος


Μικρή δόση, μεγάλα οφέλη 

Εκτός από αυτά τα ελπιδοφόρα οφέλη αντιγήρανσης, η ασταξανθίνη πιθανόν να αποτελεί μέσο πρόληψης ενάντια στον καρκίνο, να ενισχύει τη γονιμότητα και να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

 1. Υπογονιμότητα. Σε μία διπλή-τυφλή τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, σε 30 άντρες με προβλήματα υπογονιμότητας δόθηκαν είτε 16mg/μέρα ασταξανθίνη είτε εικονικό φάρμακο (placebo) για τρεις μήνες. Στο τέλος της μελέτης, η ποιότητα του σπέρματος βελτιώθηκε στην ομάδα που λάμβανε ασταξανθίνη αλλά όχι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές σύντροφοι των αντρών από την ομάδα της ασταξανθίνης, έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ενώ μόνο το 10 τοις εκατό από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου κατέλειξε σε εγκυμοσύνη.
 2. Καρδιακή υγεία. Σε μία άλλη παρόμοια διπλή-τυφλή τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, δόθηκε ασταξανθίνη σε δόσεις των 0,6,12 και 19mg την ημέρα για τρεις μήνες σε υγιείς ενήλικες. Εκείνοι που λάμβαναν ασταξανθίνη – σε οποιαδήποτε δόση – είδαν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων τους να μειώνονται και την «καλή» τους χοληστερόλη να αυξάνεται. 
 3. Παλινδρόμηση. Υψηλή δόση ασταξανθίνης (40mg/μέρα) κατάφερε να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης σε άτομα με δυσπεψία, μετά από 4 βδομάδες. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα εμφανή σε εκείνους που έπασχαν από λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που συνδέεται συνήθως με δυσπεψία. 
 4. Καρκίνος. Αν και τα αποτελέσματα ίσως δεν ισχύουν και για τους ανθρώπους, η ασταξανθίνη εμφάνισε αντικαρκινική δράση σε ποντίκια με καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Επίσης, πολλά υποσχόμενα ήταν και τα ευρήματα μίας εργαστηριακής μελέτης που έδειξε ότι η ασταξανθίνη μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο κόλον.
 5. Άσκηση – Αθλητικές επιδόσεις. Μία μελέτη σε υγιείς άντρες εθελοντές που έπαιρναν 6mg/μέρα ασταξανθίνη για τέσσερις βδομάδες, έδειξε ότι το συμπλήρωμα μπορεί να βελτιώσει την οπτική οξύτητα και να μειώσει τη μυϊκή κόπωση, οδηγώντας σε καλύτερες αθλητικές επιδόσεις. 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή


Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησιως
 • Κατασκευαστής: Ostrovit
 • Κωδικός Προϊόντος: ab00866
 • Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
 • 16,00€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 12,90€

Δώρα με κάθε παραγγελία

Δωρεάν μεταφορικά από 29.90€

Εξειδικευμένα πακέτα για κάθε στόχο

Προσφορές & εκπτώσεις όλο το χρόνο