Ο απόλυτος οδηγός για την κρεατίνη

12/10/2018 0 Σχόλια

Μάθε τα πάντα για τα συμπληρώματα κρεατίνης και πέτυχε το αποτέλεσμα που επιθυμείς

 

Περιεχόμενα

 • Η κρεατίνη υπάρχει στον οργανισμό μας
 • Τι σου προσφέρει η κρεατίνη
 • Τα συμπληρώματα κρεατίνης
 • Πως σε βοηθάει ένα συμπλήρωμα κρεατίνης;
 • Δυνατές προπονήσεις – ανάπτυξη μυϊκής μάζας
 • Είναι κατάλληλη η κρεατίνη για εμένα;
 • Είναι ασφαλές συμπλήρωμα;
 • Είδη και μορφές συμπληρωμάτων κρεατίνης – τι να επιλέξεις;
 • Πότε, πόσο και πως πρέπει να παίρνω το συμπλήρωμα κρεατίνης;
 • Οι προτάσεις των ειδικών
 • Συνδυασμός με άλλα συμπληρώματα – είναι απαραίτητο;
 • Το συμπλήρωμα κρεατίνης είναι αυτό που χρειάζεσαι

 

Ίσως έχεις σκεφτεί ότι  ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις ένα συμπλήρωμα που θα σε βοηθήσει να χτίσεις το σώμα που ονειρεύεσαι. Πιθανόν το αποτέλεσμα της  προσπάθειας που καταβάλεις στο γυμναστήριο δεν σε ικανοποιεί ή απλά έχεις αποφασίσει να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο αλλά δεν ξέρεις τι πρέπει να  επιλέξεις.

 

 

 Ότι και να ισχύει, αυτός είναι ο μόνος οδηγός που πρέπει να διαβάσεις. Αμέσως παρακάτω θα βρεις απαντήσεις σε ότι έχει σχέση με την κρεατίνη και θα είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλέξει αυτό ακριβώς που θα σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θες.

 

Η κρεατίνη υπάρχει στον οργανισμό μας

 

Η κρεατίνη ανακαλύφθηκε το 1832, ως ένα βασικό συστατικό του σκελετικού μυ. Το 95% για την ακρίβεια, βρίσκεται εκεί και το υπόλοιπο 5% υπάρχει σε διάφορους ιστούς.

 

Για να το πούμε απλά, η κρεατίνη είναι μια χημική ένωση που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό σου και  η οποία προμηθεύει τους μύες σου με ενέργεια. Συναντάται σε διάφορες τροφές, δημιουργείται στο συκώτι, το πάγκρεας και τα νεφρά από διάφορα αμινοξέα και από εκεί μεταφέρεται μετά στους μύες, με την κυκλοφορία του αίματος.

 

Το χαρακτηριστικό της κρεατίνης είναι πως ενώνεται με φώσφορο μέσα στο σώμα και σχηματίζει την ουσία που ονομάζεται ‘φωσφοκρεατίνη’ .

 

Η φωσφοκρεατίνη είναι πολύτιμη στο σώμα, γιατί επιτρέπει την παραγωγή επιπλέον ενέργειας .

 

Τι σου προσφέρει η κρεατίνη:

 

Ουσιαστικά η κρεατίνη, αυξάνει τη διάρκεια που μπορεί να δουλεύεται ο μυς, καθώς παράγει παρατεταμένη ενέργεια. Αυτό σου επιτρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω στην προπόνηση σου, για περισσότερο χρόνο και με περισσότερη ενέργεια.

 

Η κρεατίνη  ενισχύει την απόδοση κατά την διάρκεια έντονης σωματικής άσκησης και αποδεδειγμένα βελτιώνει την δύναμη, την αντοχή, την ενέργεια και την μυϊκή ανάπτυξη.

 

Τα συμπληρώματα κρεατίνης

 

Τα συμπληρώματα κρεατίνης  ανήκουν στα 3 πιο γνωστά συμπληρώματα  που χρησιμοποιούν οι αθλητές. Έχουν ερευνηθεί επιστημονικά εκατοντάδες φορές - περισσότερο από κάθε άλλο συμπλήρωμα - είναι απόλυτα ασφαλή ( για όλους) , οικονομικά και το κυριότερο... φοβερά αποτελεσματικά.

 

Πως σε βοηθάει ένα συμπλήρωμα κρεατίνης;

 

 Ουσιαστικά θα σου προσφέρουν την απαραίτητη δύναμη και αντοχή για αποδοτικές προπονήσεις έτσι ώστε να χτίσεις μυϊκή μάζα

 

Όταν ασκείσαι, οι μύες σου απαιτούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που το σώμα σου δεν είναι σε θέση να παράγει, καθώς αδειάζουν οι αποθήκες της τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP). Αυτό συμβαίνει γιατί η ATP αποθηκεύεται στους μύες σε πολύ μικρή ποσότητα. Εκεί ακριβώς έρχεται το συμπλήρωμα κρεατίνης να λειτουργήσει ως επαναπρομηθευτής της ATP, για  να μπορέσει να ανταποκριθεί το σώμα στην πολύ έντονη άσκηση.

 

Δυνατές προπονήσεις – ανάπτυξη μυϊκής μάζας

 

Ο σκοπός του συμπληρώματος κρεατίνης είναι ουσιαστικά να σε γεμίσει με επιπλέον ενέργεια εκεί ακριβώς που την χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να αποδίδεις  περισσότερο την στιγμή που προπονείσαι. 

 

Πέρα από αυτό, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης, αυξάνουν την δύναμη και βοηθούν ουσιαστικά στην ανάπτυξη άπαχης μυϊκής μάζας.

 

Είναι κατάλληλη η κρεατίνη για εμένα;

 

Η κρεατίνη δεν εξυπηρετεί μόνο τους επαγγελματίες αθλητές και τους bodybuilders. Είναι κατάλληλη για όλους όσους γυμνάζονται προσφέροντας δύναμη, αντοχή και ανάπτυξη μυών.

 

 • Είναι κατάλληλη για αυτούς που ασχολούνται με αθλήματα μέγιστης προσπάθειας (πχ. στίβος, κολύμβηση, δρομείς), καθώς γεμίζει τα αποθέματα του σώματος με ενέργεια, για να συνεχίζεται η έντονη προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάρρωση.
 • Είναι ιδανική για άτομα που ασχολούνται με αθλήματα όπως το  μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.
 • Βοηθά πολύ και τους αρσιβαρίστες να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Έτσι εμποδίζονται οι ρήξεις στους μύες και ενεργοποιείται η διαδικασία ανάπτυξής τους.
 • Είναι ιδανική και για αυτούς που κάνουν προπονήσεις στο γυμναστήριο προσφέροντας τους την απαραίτητη ενέργεια και αντοχή.
 • είναι απαραίτητη στους χορτοφάγους, ή αυτούς που δεν συμπεριλαμβάνουν στη διατροφή τους αρκετό κόκκινο κρέας.

 

Αν ο στόχος είναι να αυξήσεις την αντοχή σου, να χτίσεις πραγματικά δυνατούς μύες και να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα, η κρεατίνη είναι το κατάλληλο συμπλήρωμα για εσένα

 

Είναι ασφαλές συμπλήρωμα;

 

Μετά από εκατοντάδες έρευνες πάνω σε ανθρώπους , έχει αποδειχτεί ότι η σωστή χρήση των  συμπληρωμάτων κρεατίνης είναι απόλυτα ασφαλής για τον οργανισμό μας, χωρίς κλινικά αποδεδειγμένες παρενέργειες.

 

Δεν είναι  αναβολικό, δεν  επηρεάζει τα νεφρά και το ήπαρ. Αντίθετα από αυτό που μπορεί να έχεις διαβάσει, τα συμπληρώματα κρεατίνης, ερευνώνται εδώ και πολλά χρόνια, είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά στην προσπάθεια σου να αναπτύξεις τους μύες σου.

Διάβασε: Οι 7 Μεγαλύτεροι Μύθοι για την κρεατίνη

 

Είδη και μορφές συμπληρωμάτων κρεατίνης - Τι να επιλέξω;

 

Αν και υπάρχουν πολλά είδη κρεατίνης, η πρώτη θέση ανήκει στην Μονοϋδρική καθώς οι πολλές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται σε χαμηλή  τιμή!

 

 • Ρυθμιστική κρεατίνη - Κρεαλκαλική :  Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως αυτό το μείγμα μπορεί να μειώσει τη διάσπαση της κρεατίνης στο στομάχι, ώστε να πηγαίνει αποδοτικότερα στους μύες. Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν χρειάζεται περίοδο φόρτωσης, ένα αρχικό στάδιο στο οποίο λαμβάνεις σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα κρεατίνης.
 • Υδροχλωρική κρεατίνη :  Εδώ οι κατασκευαστές  ισχυρίζονται ότι με μικρότερη ποσότητα μπορούν να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα. Η μικρότερη δοσολογία και η λιγότερη κατανάλωση νερού, ελαχιστοποιεί το φούσκωμα. Είναι μια πρόταση που μπορείς να σκεφτείς, αν αντιμετωπίζεις θέμα με φούσκωμα ή άλλες γαστρεντερικές διαταραχές.
 • Νιτρική κρεατίνη : Νεότερο είδος κρεατίνης, το οποίο δεσμεύει ένα μόριο κρεατίνης μαζί με ένα μόριο νιτρικού άλατος. Αυτό καθιστά μικρότερη τη δόση που πρέπει να παίρνεις καθημερινά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μορφές κρεατίνης, αλλά  - σύμφωνα με τους κατασκευαστές- σου παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Μονοϋδρική κρεατίνη : Αποτελεί το πιο διαδεδομένο και μελετημένο είδος κρεατίνης. Είναι οικονομική και προτιμάται γιατί πολύ απλά δουλεύει.  Τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα βάσει ερευνών σε αύξηση μυϊκής δύναμης και όγκου, έρχονται από αυτήν.

 

Η κρεατίνη βγαίνει σε τρεις μορφές :

 • Σε σκόνη
 • Σε χάπι
 • Σε υγρή μορφή

 

 Η καλύτερη επιλογή είναι η σκόνη, μιας και απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα και γίνεται πιο καλή χρήση.

 

Πότε, πόσο και πως πρέπει να παίρνω το συμπλήρωμα

 

Μάθε τον σωστό τρόπο χρήσης για τα αποδοτικότερα αποτελέσματα

 

Φόρτωμα ή χωρίς φόρτωμα:

Υπάρχουν 2 τρόποι να ξεκινήσεις την χρήση συμπληρώματος κρεατίνης. Με φόρτωμα ή χωρίς. Η φάση φόρτωσης ουσιαστικά είναι μια περίοδος που διαρκεί 5 ημέρες , κατά την οποία λαμβάνεις 20 γραμμάρια κρεατίνης την ημέρα χωρισμένα σε 4 μερίδες.

 

Μετά από αυτή την φάση, συνεχίζεις με μια ημερήσια 10 γραμμαρίων ανά ημέρα σε 2 δόσεις , η μια 20 λεπτά πριν την προπόνηση και η δεύτερη αμέσως μετά από την προπόνηση

 

Ουσιαστικά με την φάση φόρτωσης η οποία προτείνεται,  θα επωφεληθείς άμεσα από την κρεατίνη, θα δεις γρηγορότερα αποτελέσματα  αλλά το τελικό αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα θα είναι το ίδιο.

 

Κυκλικά ή συνεχόμενα:

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια έρευνα που να αποδεικνύει ότι η συνεχής χρήση της κρεατίνης προκαλεί κάποιο πρόβλημα. Καλό όμως είναι αν αποφασίσεις να την παίρνεις συνεχόμενα , να λαμβάνεις μικρότερη δόση και να κάνεις 2 τουλάχιστον διαλείμματα των 4ων εβδομάδων τον χρόνο.

 

Μια αποτελεσματική κυκλική χρήση της κρεατίνης είναι η λήψη 10 γραμμαρίων κάθε μέρα μετά την φάση φόρτωσης για 8 εβδομάδες με ένα διάλειμμα 20 ημερών.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα:

Ιδανικά η σωστότερη χρονική στιγμή για να πάρεις την κρεατίνη είναι 20-30 λεπτά πριν από την προπόνηση( πρώτη δόση), ώστε να προλάβει να αφομοιωθεί από το σώμα και να επιδράσει κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Στην συνέχεια θα πάρεις την δεύτερη δόση αμέσως μετά, αφού έτσι αναπληρώνει το σώμα σου τη δύναμη που χρειάστηκε για να αποδώσει στην προπόνηση και το βοηθάς να ανακτήσει τη δύναμή του.

 

Φόρμουλα κρεατίνης:

Είναι συνηθισμένο πολλοί να χρησιμοποιούν μια φόρμουλα κρεατίνης η οποία μπορεί να περιλαμβάνει κρεατίνη σε διαφορετικά είδη αλλά και διάφορα άλλα στοιχεία που κάνουν το συμπλήρωμα πιο ολοκληρωμένο. Στο παρακάτω link μπορείς να δεις όλες τις φόρμουλες κρεατίνης:

 

Φόρμουλες κρεατίνης

 

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις:

Είναι χρήσιμο να ξέρεις πως μπορεί να κάνεις κατακράτηση υγρών, καθώς είναι κομμάτι της δομής της κρεατίνης και δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ούτε σημαίνει πως κάνεις κάτι λάθος.

 

Είναι όμως  πολύ σημαντικό να πίνεις άφθονο νερό. Τουλάχιστον 3 - 4 λίτρα ημερησίως. Αυτό γιατί, η κρεατίνη λειτουργεί κάνοντας κατακράτηση και οι μυς μας αποτελούνται σε ένα μεγάλο ποσοστό από νερό. Άρα χρειάζεσαι ενυδάτωση καθημερινά.

 

Η ποιότητα και η εταιρία παίζουν ρόλο

 

Κάτι βασικό, που πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου και να δίνεις προτεραιότητα, είναι η ποιότητα των προϊόντων και η αξιοπιστία της εταιρίας.  Στο ACTIVE BODY όλα μας τα συμπληρώματα κρεατίνης έχουν υψηλές προδιαγραφές και είναι προϊόντα κλινικά μελετημένα, για την μέγιστη απόδοση και καθαρότητα. Αμέσως παρακάτω έχουμε ξεχωρίσει για εσένα και σου προτείνουμε 6 κορυφαία συμπληρώματα κρεατίνης σε πραγματικά χαμηλή τιμή:

   

 

 

 

 

Κρεατίνη
Bsn
Creatine Dna
216 Gr

 

Κρεατίνη
Pf Nutrition
Creatine Pure
500Gr

 

 

 

Είμαστε εδώ για εσένα σε ότι και αν χρειαστείς

 

Να θυμάσαι ότι είμαστε πάντα διαθέσιμοι να λύσουμε κάθε σου απορία και να σε κατευθύνουμε σχετικά με το ιδανικό συμπλήρωμα για εσένα , εξηγώντας σου αναλυτικά το πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις το μέγιστο αποτέλεσμα.  Έλα άμεσα σε επαφή μαζί μας:

 

Συνδυασμός με άλλα συμπληρώματα – είναι απαραίτητο;

 

Κάνε τον σωστό συνδυασμό και μεγιστοποίησε τα αποτελέσματα σου…εγγυημένα

 

Ανάλογα με τους στόχους σου, είναι πολύ πιθανόν να χρειάζεσαι έναν σωστό συνδυασμό συμπληρωμάτων ο οποίος θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου ενώ ταυτόχρονα θα σου προσφέρει μέγιστο αποτέλεσμα.

 

Ένα παράδειγμα συνδυασμού είναι αυτός ενός συμπληρώματος κρεατίνης μαζί με πρωτεΐνη και αμινοξέα.  Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συμπληρώματα που μπορείς να πάρεις και τα αμινοξέα αποτελούν τη βασική δομή των πρωτεϊνών. Εσύ που ασκείσαι με υψηλή ένταση, έχεις αυξημένη ανάγκη σε πρωτεΐνη και αμινοξέα, για να καλύψουν τις καθημερινές σου ανάγκες.