Πρωτεΐνες όγκου VS Πρωτεΐνες γράμμωσης – Ποια πρέπει να επιλέξεις

Posted by ActiveBody Team 26/06/2019 0 Σχόλια

 

Αν ασχολείσαι με τον αθλητισμό, τότε σίγουρα γνωρίζεις την τεράστια σημασία της πρωτεΐνης στο χτίσιμο μυϊκής μάζας. Τι γίνεται όμως όταν είσαι αρχάριος στο fitness και αναρωτιέσαι αν πρέπει να επιλέξεις πρωτεΐνες όγκου ή πρωτεΐνες γράμμωσης;

 

Αν και η ερώτηση στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να μοιάζει απλή, στην πραγματικότητα αυτό το ζήτημα, είναι λίγο πιο περίπλοκο. Πριν απαντήσουμε λοιπόν σε αυτή την ερώτηση, ας δούμε τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων πρωτεϊνών.

 

Πρωτεΐνες όγκου

Οι πρωτεΐνες όγκου, όπως προδίδει και το ίδιο τους το όνομα, συμβάλλουν στην αύξηση του μυϊκού όγκου. Αυτό το πετυχαίνουν, καθώς περιέχουν εκτός από πρωτεΐνη, περιέχουν και υδατάνθρακες. Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει πως οι πρωτεΐνες όγκου έχουν μεγαλύτερη θερμιδική αξία, σε σύγκριση με μια απλή πρωτεΐνη.

Αυτές οι πρωτεΐνες λοιπόν είναι ιδανικές για όλους όσους προσπαθούν να χτίσουν μυϊκό όγκο και έχουν ανάγκη από την κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης και θερμίδων. Για εσένα που προσπαθείς να πάρεις κιλά, αλλά δεν τα καταφέρνεις, οι πρωτεΐνες όγκου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

 

Πρωτεΐνες γράμμωσης

Οι πρωτεΐνες γράμμωσης, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες όγκου, δεν περιέχουν υδατάνθρακες και αποτελούν τα πιο καθαρά συμπληρώματα διατροφής, από απομονωμένο ορό γάλακτος. Οι πρωτεΐνες γράμμωσης βοηθούν το σώμα να στεγνώσει, συμβάλλοντας στην μείωση του σωματικού βάρους και λίπους.

Πολύ σημαντικές είναι επίσης για την μυϊκή αποκατάσταση μετά από μια έντονη και σκληρή προπόνηση. Αν δεν είσαι σε θέση να καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σου για πρωτεΐνη, μέσα από την διατροφή σου, τότε οι πρωτεΐνες γράμμωσης είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοί σου.

 

Bonus tip – The best of both worlds

Αν έχεις έρθει λοιπόν αντιμέτωπος με αυτό το δίλλημα, τότε υπάρχουν 2 μέθοδοι που μπορείς να ακολουθήσεις, για να κατακτήσεις τους στόχους σου:

 

  • Εναλλαγή των περιόδων αύξησης όγκου και γράμμωσης

Την πρώτη περίοδο, που ο στόχος σου είναι η αύξηση του όγκου, πρέπει να αυξήσεις το βάρος σου, βάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μυϊκά κιλά. Στην δεύτερη περίοδο, ο στόχος σου είναι να χάσεις όσο περισσότερο λίπος μπορείς.

Μπορείς να δοκιμάσεις 2-3 μήνες την περίοδο του όγκου και 1 μήνα την περίοδο της γράμμωσης.

 

  • Συνδυασμός όγκου και γράμμωσης ταυτόχρονα

Σε αυτή την μέθοδο τα αποτελέσματα θα αργήσουν περισσότερο να φανούν. Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεις σταδιακά τα μυϊκά κιλά που βάζεις, χωρίς να βάζεις σχεδόν καθόλου λίπος στο σώμα σου. Μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι πιο χρονοβόρα από την πρώτη, αλλά τα αποτελέσματά της είναι πιο μόνιμα.

 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις τις πιο αποδοτικές πρωτεΐνες όγκου και πρωτεΐνες γράμμωσης από κορυφαίες εταιρείες, για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Δοκίμασέ τις σήμερα και δες την διαφορά με τα μάτια σου.